Særimner

«Rock'n Roll Chicken»

Kyllingrullader fylt med persille og hvitløk.

27. februar 2009

Kyllingbryst er en fin råvare som egner seg ypperlig til mye mer enn bare å steke hele, eller å strimle i en wok. Denne retten benytter en teknikk som kan varieres i det uendelige. Rulladene blir veldig pene å se på, samtidig som man kan tilføre nye smakskombinasjoner til kyllingkjøtt. Vil anbefale at man koster på seg kylling fra Stange. De har mye kjøtt, mye smak og førsteklasses kvalitet. Denne retten serveres med stekte potetskiver, trøffelstekte asparges, honningdampede gulerøtter, mangopuré og en kyllingsky.


Til 4 pers.
4 brystfileter av kylling (Evt 2 filéter av Stangekylling)
1 pakke med tynne baconstrimler
1 god bunt persille
5 fedd hvitløk
1 ss smør
parmesan
salt
pepper

poteter
smør
salt
pepper

Aspargestopper
olivenolje
trøffelolje

1 mango
1 sjalottløk
1 liten bit kanelbark
1 ts sukker
1 ts hvitvinseddik

1 pk knaskerøtter (små gulerøtter)
2-3 ss honning
litt vann
salt

Rulladene
Start med å finhakke persillen og hvitløken. Dette surres i en kjele med 1 ss smør. La putre under omrøring til hvitløken blir mør, og persillen har falt sammen. Dette moses godt med en stavmikser.

Kyllingbryst består av to muskler. Den store ytre, og den lille indre. Disse henger som oftest så vidt fast i hverandre på den ene siden. Skjær inn i den store muskelen der disse henger sammen. Skjær så nesten gjennom fileten paralellt med bordplaten, slik at filéten kan brettes ut til et "ark". Stryk persillen utover hele "arket", slik at det dekker overflaten. Deretter drysses på litt salt og pepper. Til slutt rives litt parmesan over. Nå kan dette rulles sammen. Prøv å lag rullene jevnt tykke. Et par tannpirkere eller fyrstikker kan brukes underveis for å holde rullen sammen. Så surres bacon-strimler rundt hele rullen.

Rullene stekes i litt smør på middels til høy varme til baconet er brunt på alle sidene. Demp så varmen, tilsett litt vann og legg lokk over stekepannen. La dette trekke i ca 5 minutter, til kjernetemperaturen er ca 68°C. La rullene hvile et par minutter før de skjæres opp. Tilsett litt vann i stekepannen, for å lage en sky til denne retten. Kok litt inn, smak til med salt og pepper, og rør inn litt usaltet smør. Konsistensen kan justeres med litt jævning e.l.

Potetskiver
Vask potetene godt, du behøver ikke skrelle dem. Skjær dem i tynne skiver, enten med en skarp kniv, mandolin eller en ostehøvel. Stek potetskivene i en panne med smør. Salt og pepre godt på begge sider. Stek til de er mørkegyldne.

Asparges
Aspargesene stekes i olivenolje og litt trøffelolje til ønsket konsistens. Noen liker de nesten rå, mens andre vil ha dem godt stekt. Dryss på litt salt. Vær forsiktig med trøffeloljen. Det kan fort bli for mye smak, da dette er potente saker.

Mangopuré
Fjern stenen i mangoen og skjær vekk skallet. Skjær fruktkjøttet i relativt små biter og ha i en kjele. Tilsett finhakket løk sukker, eddik og kanelbarken. La dette koke til alt er mørt. Kjøres så i blender eller stavmikser.

Honningdampede gulerøtter
Damp gulerøttene under lokk i vann og honning. Tilsett en anelse salt for å få en litt tydeligere smak.