Særimner

Hvem er Særimner:

Særimner består av en gjeng venner som fant ut at de ville dele sin interesse for mat og drikke. En av gutta var en kortere periode servitør i ungdommen, men ellers er det ingen som har noen profesjonell befatning med kokekunsten eller restaurantfaget.En av forrettene på Sommerfest 2006

«Marebakke», fra Særimners Sommerfest 2006

Primært kommer vi sammen for å ha det hyggelig, men vi liker å eksperimentere litt på kjøkkenet. I takt med at vi har fått litt mer kontroll på det vi driver med har vi blitt mer dristige. Siden 2002 er det meste laget av egne oppskrifter, selv om vi bruker andres som ser spennende ut fra tid til annen. Siden 2005 har vi valgt å gå i en mer moderne retning, og har forsøkt oss litt på retter og teknikker av Ferran Adria og Heston Blumenthal.

Web-stedet ble i første rekke satt opp for at vi selv skulle kunne finne tilbake til det vi har laget, men siden vi hadde så mange brukbare bilder, og mange av rettene smaker veldig bra har vi valgt å dele innholdet. Maten vi lager har gjerne tydelige smaker, og spesielt de første årene var dette vanlig. Derfor døpte vi stilen litt humoristisk for brutalistisk.

Menyene ligger det en del planlegging bak, men ellers foregår all fotografering og matlaging "live" i forbindelse med sammenkomstene. At bildene likevel etterhvert har blitt så bra som de er, skyldes iherdig innsats fra fotografen og større rutine på kjøkkenet.

Vi forsøker å notere ned detaljer og mengder underveis. Dette kan være vanskelig siden mange av rettene blir endret underveis i kampens hete. Vår erfaring er at man uansett må smake seg frem.

Vi ønsker tilbakemeldinger på oppskrifter!