Særimner

«Rullestein»

Steinbitrullade med safransaus.

28. august 2007

På et av våre kurs hos Freddy Nielsen lærte vi teknikken med å lage rullader av steinbit. Det er en fiffig sak som er veldig dekorativ. Her har vi lagd vår egen variant, med selvkomponert fyll og tilbehør. Servert på Særimners Sommerfest, 2002.


1 stor steinbit filet. (ca 1 kg)
En bunt spinat
¼ kilo scampi
1 rød chili
3 fedd hvitløk
salt og pepper

Tilbehør Tomatconcasse i agurk
1 slangeagurk
4 tomater
En løk
Frisk timian
1 ss balsamicoeddik
et fedd hvitløk
1 ts sukker
litt salt

Kantareller.

Saus
God fiskekraft (gjerne kokt på skatevinger)
Fløte
Litt safran som knuses før den tilsettes.
Salt
Pepper

Hakk scampi sammen med presset hvitløk og finhakket chili og bland inn litt olje. Fres blandinga lett i panne til den blir rødlig.

Del fileten i to (slik at du har to biter a ca 20 cm) Del filétene på langs fra siden nesten over slik at du kan brette de ut som to bøker. Del den tykkeste delen av filetene videre slik at du har omtrent et A4 ark med fisk. Dypp spinaten i kokende vann og fordel spinaten over fiskearket. Form de hakkede scampiene til en pølse som legges i ytterkant av fiskearket med spinat. Rull tett sammen som om du lager en rullekake og pakk tett inn i plastfolie.

Legg rullen i vannbad i ovnen. 200 grader i ca 15 min. La hvile i 5 min før folien fjernes og rullen kan deles i pene skiver. Server raskt.

Skrell agurgen del den i 5 cm lange biter og hul disse ut. Legg bitene i vann mens du jobber videre. Skrell tomatene og fjern innmaten. Hakk tomatkjøttet og finhakk de andre ingrediensene og bland inn. Fyll agurkene med dette.

Soppen stekes i smør med salt og pepper som tilbehør.

Saus: Kok opp kraft, tilsett de andre ingrediensene reduser til passende konsistens. Tilsett knust safran og la trekke med.

Pynt med fransk persille. Dryss over litt maldonsalt før servering.

Vintips:
Schiller Riesling, Alsace.