Særimner

«Den Glade Enke»

Espressoskum med lakriskrem og myntekorn.

06. mars 2008

Inspirert av Ferran Adrias Cold Coffee Espuma, og en kake spist på Pascal. Skummet er så lett at man kan knapt kalle det en dessert, men som en innleding enten til dessert eller avec er dette perfekt. Denne oppskriften passer i en 0.5l ISI-whip kremblåser. Servert på Særimners Viltaften, 2008 og Særimners Sommerfest, 2008.Kaffeskummet er robust nok til at kremen holdes oppe.

Kaffeskummet er robust nok til at kremen holdes oppe.

Til 12 porsjoner.

Espressoskum:
325ml kald espresso
125ml kremfløte
75g sukker
2.5 plater gelatin

Lakriskrem:
1.5dl Kremfløte
3ts Lakrispulver (Kan kjøpes på Panduro Hobby)
3ss sukker

Mynte:
7-8 Operamints

Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke. Varm 1dl espresso til 60 grader. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme espressoen. Rør inn sukkeret. Tilsett resten av espressoen og kremfløten. Hell i kremblåser og tilsett nitrogen. 1 patron for 0.5l-flaske, 2 for 1l-flaske. Rist den godt. Kjøl ned minst 4-5 timer før servering, lager du kaffeskummet kvelden før får du et mer robust skum.

Pisk kremfløte og sukker sammen med lakrispulver til en lysebrun blanding.

Sprut espressomousse i kopper. Legg på en klatt lakriskrem. Dryss over fnugg av finhakkede operamints. Server.Bjørn Konestabo

Bjørn Konestabo
«Har du en microplane-rasp kan du rive operamints direkte over retten.»Ove R. Konestabo

Ove R. Konestabo
«Denne ble servert på en viltaften som en pre-dessert og begeistret forsamlingen med sitt ekstremt lette kaffeskum. Skummet er lett, men likevel bestandig og med masse smak.»