Særimner

«Tropisk varme»

Appelsinsuppe med bananis.

28. august 2007

Denne retten er inspirert etter en middag hos gode venner som hadde laget en enkel og genial suppe fra en av Bent Stiansens kokebøker. Den ble servert med bananbiter, men har man bedre tid er det en god ide å bruke bananis. Servert på Særimners Viltaften, 2007.


9,5 dl liter Appelsinjuice
saften av 50 gram jordbær
100 g Sukker
smør
2 ss reven ingefær

Til is:
To godt modne bananer
2 dl fløte
2 dl melk
sukker
1,5 plater gelatin

Isen må lages i forkant. gelatinen kan droppes, men isen tåler litt mer med gelatin. Varm opp fløten slik at gelatinen løses opp, etter at denne er rehydrert som beskrevet på gelatinpakken. Bland inn sukkeret og tilsett den kjølige melken og de to mosede bananene. Smak til om du ønsker mer banansmak Sett til avkjøling og kjør i ismaskin. Sett i fryser til du skal bruke den.

Det gikk fort under viltaften så den det er bilde av er uten jordbær. Kok opp appelsinjuice med jordbærsaft og sukker sammen med reven ingefær. Alternativt kan såklart juicen kokes sammen med moste bær som så siles. Rør inn smør og evt mer sukker etter smak. Vi ønsket en litt tykkere suppe og tilsatte ørsmå mengder Xantana til vi hadde rett konsistens, men dette er ikke nødvendig.

Øs suppe i ønsket mengde i serveringsskål eller glass og legg en kule bananis i når suppen er litt kjøligere. Den skal være varm, men ikke varmere enn at man kan holde en finger oppi. Server.