Særimner

«Nøtteis»

Iskrem uten melk.

18. april 2011

Vi ønsket å lage en iskrem uten bruk av melkefett. Fløte er godt, men noen ganger kan fløte dempe eller avrunde smaker man ønsker å fremheve. Dette er en intens nøtteis hvor nøttens eget fett brukes for å få en kremet konsistens. Denne oppskriften er med pistasjnøtter, men metoden kan brukes til andre nøtter også. Dette er en rett man må begynne med dagen før servering.Her er hasselnøttis og pistasjis servert med en hvit sjokolademousse.

Her er hasselnøttis og pistasjis servert med en hvit sjokolademousse.

superbag eller annen type elastisk finmasket filter.
ismaskin
150 gr Sukker
ca 5dl Vann
180 gram pistasjnøtter
1ss amaretto
1ss sitronsaft

Er nøttene saltede, skyll de godt først. Rist nøttene i ovnen, hvis de ikke allerede er ristede. Kok opp ca 3dl med vann, ha nøttene i det varme vannet og la de stå over natten i kjøleskapet. Nøttene sveller en del, så sørg for at vannet er noen cm over nøttene. Ta skallet av nøttene hvis du har anledning, det gir bedre smak og farge, men kan droppes. Kjør nøtter og vann i hurtigmikser eller mos de med stavmikser. Ha blandingen i en superbag og klem ut nøttekremen i et decilitermål.

Lag en sirup ved å blande 200gr vann og 200gr sukker og varm opp. Om ønskelig kan du tilsette stabilisator i denne blandingen. Tilsett sitronsaft og amaretto i sirupen. Hell sirup sammen med nøttekremen slik at du har like mye sirup som nøttekrem.

Kjør blandingen i ismaskin før servering.