Særimner

«Panna cotta av fisk»

Fløtepudding av fisk med potetfondant.

16. mai 2010

Inspirert av en tur på Tom Aikens og av en tradisjonell spansk fiskesuppe på en pop-up restaurant i mai i Oslo med Alain Devahive lagde vi denne til sommerfesten 2010. resultatet ble bra og retten kunne vært litt større og servert alene. Fin forrett. Paprika kan skrelles dagen før og det samme med panna cottaen. Ergo er dette en grei forrett i et stresset program.Vi serverte denne som en del av en større smakstallerken.

Vi serverte denne som en del av en større smakstallerken.

Ca 250 gram steinbit. Samme oppskrift kan benyttes med varmrøkt makrell det gir også et bra resultat. Ligg unna laks og ørret. Det blir ikke bra.
Fløte 2,5 dl
Melk ca 1,5 dl
Fiskekraft
Stavmikser
Gelatin
Fiskekraft ca 0,5 dl-1 dl smak til!
mandelpoteter (en skive pr person)
Et par røde paprika
et halvt glass kapers
to sitroner (for ca 20 skiver) hvis du lager mindre holder det med en.

Sukker
Fruktsukker
Stjerneanis

Paprikapuré: Denne kan du starte med i god tid. Puré og panna cotta kan lages kvelden før. Del paprika i to, fjern innmat og pensle bitene i olje med skinn-siden opp i ovn på 250 grader eller grill. Når overflaten er svart kan de tas ut og la avkjøles litt før du tar av skallet. Kjøttet moses med stavmikser. Det skal bare en lite teskje på hver potetskive så det skal ikke mye til for å gjøre retten. Smør litt puré på poteten før panna cotta legges på rett før servering.

Panna cotta Fisken trekkes i en blanding av fløte og melk ca 50/50. Mos det hele i en blender. Sil melkeblandingen ren for fiskerester. Tilsett 0.5 dl fiskekraft

Rør inn Litt mer enn 1 plate gelatin som har ligget i vann pr 1,5dl. Hell i en flatbunnet form og la stå kjølig skjær eller stikk ut en bit til anrettning.

Potetfondant. Skrell og skjær til skiver (ca 1 cm tykke) Legg i en kjele og dekk potetene til med vann tilsett svært rikelig med smør. Ca 1/3 av volumet skal være smør. Tilsett saften av sitronen og kapers og la det hele syde på svak varme en times tid eller mer (poteten skal bli mør)

Stjerneanisknekk.

Bland like deler sukker og fruktsukker og stjerneanis og knus i stavmikser til fint pulver som smaker godt av stjerneanis. Tilsett mer stjerneanis hvis den blir for mild. Strø sukkeret i et tynt lag på en silikonform og sett i ovnen på 200 grader. La pulveret smelte og bli litt brunt før du avkjøler det hele og brekker av når det er stivt.

Anrett panna cotta på en potetskive med litt paprika pure (poteten kan ikke være for varm) en teskje paprikapuré og en knekkbit som seil og servér