Særimner

«Utaskjærs»

Havabbor på ruccolacoulis.

19. januar 2008

Til årsmøtet ble det bestemt at vi skulle bruke Tore Danielsen og WASON for en vintur gjennom Rohnedalen. Guigal lager mye bra vin. Her slår vi til med en litt dyrere hvit med 100% viogner drue. Til denne forsøkte vi å lage en fiskerett som ville matche. Resultatet ble bra med mild Ruccola coulis og en enkel, men meget god fiskesaus.

Til 8 personer som en forrett i en 5 retter. Servert på Særimners Årsmøte, 2008.


4 stk Havabbor a ca 400-500g
200 gram puy linser
3 pakker ruccola
en liten boks karse
150ml valnøttolje
Litt mørk kraft eller fond til linsene.
revet parmesan til servering.

fiskekraft:
Fiskehoder og ben.
Hvitvin
Rødløk
selleri
gulerøtter
timian

Coulis: forvell ruccola i kokende vann og legg bladene rett over i isvann i like lang tid. Bland blader sammen med valnøttolje og smak til med salt, pepper og balsamicoeddik. Kjør med stavmikser til coulis.

Kok linsene. Slå av vannet. Tilsett litt mørk kraft, salt og pepper og hvitvin. Kok inn.

Saus: Kok fiskehoder og ben i hvitvin. Cotes de gasgogne. sammen med rødløk, selleri, gulerøtter og timian. Kok i 30 minutter og sil av. Reduser kraften. Visp inn smør. Jevn eventuellt med maizenna.

Skrap og rens havabboren. Filetér og lag serveringsstykker. Smør fisken med olje. Stek i grillpanne. Salt og pepper ved servering.

Anretning: Anrett puy-linser, saus i kant. Fisk i kant. Slå coulis rundt. Anrett granateple. Dryss parmesan over fisken. Gjerne basilicum.

Vintips:
E. Guigal Condrieu 2005