Særimner

«Solbærlær»

Fruktlær med kraftig solbærsmak.

20. juni 2012

Vi laget fruktlær mest for det visuelle til en apetittvekker men også fordi solbær harmonerer med rabarbra. Oppskriften er modifisert fra en oppskrift på fruktlær av kvede Christian Puglisi (Relæ) hadde i den danske avisen Politiken.

Det er lurt å ha en silpat, som er en silikonmatte laget for å tåle høye temperaturer. Kjøp en billig på clas ohlson, og klipp den til så den ligger helt plant på bakeplaten. Denne oppskriften skal holde til 2-3 bakeplater.

200g solbær
70g sukker
1.75dl vann
1.75dl fruktpektin, flytende.
saften av 1 sitronbåt.

Legg silikonmatten plant på en bakeplate sett den i ovnen og forvarm til ca 90 grader. Christians oppskrift sier 100 grader, men de færreste av oss har så presise ovner, og det er viktig å ikke gå særlig over 100.

Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. La bærene småkoke seg møre en 5 minutters tid, mos de med en stapper. Masser blandingen igjennom en sausesil. Hell passe mengde på silikonmatten og fordel det ut over. Det bør være tynt, men er det for tynt blir læret sprøtt og knekker. For tykt og det blir for mykt.

Bak i ovnen i halvannen time. Ta av og la den kjøle av litt før du deler læret med et pizzahjul. Det skal la seg rive av i store flak hvis det er ferdig. Læret kan lagres i gladpack til det skal brukes. Det kan legges i kjøleskapet, men pass på at det holder romtemperatur når det skal brukes, ellers kan det knekke.