Særimner

«Concubine»

Sjokoladekake med appelsin.

16. juni 2010

Denne desserten befinner seg i grenselandet mellom kake, pudding og konfekt.






Appelsinlake:
1dl vann
100gr sukker
1 appelsin
2dl god appelsinjuice

Sjokolade:
1,5dl fløte
1,5dl vann
150g sjokolade (70% kakao)
5-6 plater gelatin
Appelsinskall
50g sukker
En håndfull hakkede macademianøtter.
En pakke savoiardi. (Lady fingers)

Sjokoladen: Legg gelatinplatene i bløt. Bland vann og fløte og revet appelsinskall fra en halv appelsin og varm langsomt opp til nær kokepunktet. Sil av appelsinskallet. Senk temperaturen og rør inn sjokolade til massen blir jevn. Rør inn sukkeret etter smak. Klem vannet av gelatinen og rør denne inn. Rør inn nøttene.

Lake: Ha vann og sukker skallet av en halv appelsin og saften fra appelsinen i en liten kjele. Kok dette til nesten alt vann er borte. Dette merker du når kokingen endrer karakter og blir mer "klissete" i lyden. Ta av kjelen, sil av skallet og tilsett appelsinjuicen etter smak. Det skal være søtt, men samtidig ha litt friskhet. La laken stå til den bli lunken.

Ha halvparten av sjokoladeblandingen i en form. Kutt sukkersiden av savoiardi og dynk disse grundig i appelsinlaken. Legg ett lag savoiardi på sjokoladeblandingen. Sett formen i kjøleskapet noen timer til den stivner. Hell på resten av sjokoladeblandingen og sett alt til kjøl. Har du tid kan du legge flere slike lag.

Ta kaken ut av kjøleskapet i god tid før servering så den rekker å få romtemperatur. Snu formen og skjær i passende stykker. Dekk stykket med ren revet sjokolade.

Vi serverte denne med en appelsinsorbet til.