Særimner

«Sen frokost»

Dekonstruert egg og bacon.

15. januar 2011

Retten påstartet under årsmøtet 2011 som et eksperiment med egg og da servert med Melonshot med karveskum. Til sommerfesten 2011 fikk vi forbedret oppskriften og serverte egget som en del av smaketallerkenen. Tungvint - ja, men moro. Egg og bacon-sandwitch på en raffinert måte og det fungerer lekkert.Lager du dette blir frokosten forsinket, men verdt å vente på.

Lager du dette blir frokosten forsinket, men verdt å vente på.

Til 8 porsjoner:

8 egg (beregn noen fler enn du trenger i tilfelle noe går galt.
salt og pepper
tempura-røre
Frityrolje
2 pakker fet bacon
N-Zorbit Maltodekstrin

Løk

Finmmasket sil

Stek bacon forsiktig på middels varme og hell fettet i en skål gjennom en sil for å fjerne urenheter. Ca to ss fett og 5 toppede ss maltodeksring. Rør godt rundt og press massen gjennom en finmasket sil. Den sprø baconen knuser til smuler rett før servering.

Baconfettet blandes godt med maltodekstrin og litt salt (etter smak) til en tørr røre. Presses deretter med en skje gjennom en sil for å lage små snøflak.

Legg eggene i vannbad på 64,5 grader i 2,5 timer. Avkjøl eggene i isvann i 10 min. Knekk eggene og skill hviten fra plommen forsiktig. Rull plommene i tempurarøre og frittér raskt i varm olje. De skal gå raskt og plommene blir svakt gyldne.

Mos en løk med stavmikser. Anrett eggeplommen på litt knust bacon. Gjør et snitt med en skarp kniv i eggeplommen og smør en knivspiss med løkpuré i plommen.

Baconsnøen drysses på toppen. Litt pepper og server.