Særimner

«Charter»

Grillet vannmelon med feta.

04. januar 2011

Vannmelon og feta er en klassisk kombinasjon. Erkjennelsen om at den gillede vannmelonen vi serverte i 2005 ikke ble grillet nok gjorde oss sultne på et nytt forsøk. Vannmelonsirupen tar tid å lage så denne retten krever noen dager forberedelse.Grillet vannmelon ble godt mottatt på Sommerfesten i 2011

Grillet vannmelon ble godt mottatt på Sommerfesten i 2011

En søt og god vannmelon
Sukker
En mild fetaost.
Litt fløte.
Sherryeddik.

Skav ut innholdet av en halv vannmelon med en skje. Ikke grav ut helt inntil skallet, men ta de søteste delene av melonen. Mos dette grundig gjennom en sil eller en superbag. Det anbefales ikke å bruke blender da selv steinfrie meloner har små steiner som setter bismak hvis de knuses. Tilsett 1-2 spiseskjeer sukker. Sett blandingen i fryseren til den er dypfryst.

Plasser en finmasket sil i bolle i kjøleskapet og legg klumpen med dypfryst vannmelonmos i silen. La den ligge der og dryppe av så lenge som nødvendig. Det kan fort ta et døgn avhengig av mengden. Den mest konsentrerte smaken med høyest sukkerkonsentrasjon kommer ut først, så det kan være lurt å ta væsken så fort du synes du har nok sirup.

Lag en reduksjon av sherryeddik og sukker. Smak til sukkermengden så syren ikke lenger er fremtredende.

Skjær ut passe biter vannmelon, ca. som en kortstokk delt i to. Grill de til du får tydelig karamellisering av vannmelonen.

Jevn fetaosten med litt fløte til den har passe konsistens og fyll den i en kremsprøytepose.

Anrett: Legg litt sherryeddikreduksjon på et fat. Plasser den grillede vannmelonen på reduksjonen. Hell en halv spiseskje vannmelonsirup over melonbiten, dekorer med fetaost og et friskt blad basilikum.