Særimner

«Melonshot med karveskum»

Konsentrert melonjuice med karveskum.

15. januar 2011

Melon og karve passer sammen. Ved å isfiltrere melonen blir melonsmaken sterkere og sammen smaker det ypperlig. Det er en enkel rett å lage, men siden frysing og filtrering tar så lang tid bør du begynne med denne et par dager før servering.

Du trenger:

1 cantaloupemelon
1 pose karve
1-2ss sukker
soyalecitin

Du trenger også en meget finmasket sil. Chinoise, finmasket superbag eller liknende. Vi har med hell brukt "Capere" som er et flerbruks-kaffefilter som kan kjøpes på Clas Ohlson.

Melonjuice: Del melonen og skrap ut frøene. Skrap ut melonkjøttet med isskje. På denne måten unngår du de bitrere delene av melonen nær skallet. Mos melonkjøttet sammen med 2 spiseskjeer sukker i blender eller med stavmikser. Sett dette i fryseren.

Når massen er frosset, legg den i en finmasket sil over en beholder og la dette stå i kjøleskapet. Den mest konsentrerte og sukkerholdige juicen vil dryppe ut først. Avhengig av mengden vil dette ta 8-12 timer.

Karveskum: Rist karvefrøene i panne. Hell 1,5 dl vann over. La trekke i noen minutter. Pulveriser blandingen med stavmikser og sil av. Tilsett 1-2 ts soyalecitin og skum opp med stavmikser. Øs av skummet etterhvert.

Hell melonjuice i små glass og legg en skumdott på toppen av glasset. Serveres avkjølt.Bjørn Konestabo

Bjørn Konestabo
«Fortell gjestene at de skal lukte på skummet før de drikker. Da blir den kraftige melonsmaken ekstra overraskende.»